Портулак - основний інгредієнт Dr. Barbara Sturm, був клінічно вивчений на предмет його заспокійливої, антиоксидантної, активуючої теломеразу, поживної та відновлюючої дії. Він багатий на антиоксиданти і містить більше жирних кислот Омега-3, ніж риб'ячий жир. Володіючи однією з найвищих концентрацій вітаміну А серед овочів, портулак також містить у шість разів більше вітаміну Е, ніж шпинат, і сім разів більше бета-каротину, ніж морква.
Женьшень - цей компонент багатий на необхідні поживні речовини і має чудові терапевтичні властивості. Рослина містить незамінні амінокислоти та мінерали, включаючи кальцій, мідь, залізо, магній, марганець, калій, фосфор та цинк. Іншими життєво важливими поживними речовинами, присутніми в женьшені, є вітаміни групи B: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 і B12. Він також містить вітаміни C і E, тритерпеноїди та гінзенозиди. Гінзенозиди - найважливіші компоненти женьшеню.
Вітамін E - захищає шкіру від забруднення навколишнього середовища, а також від УФ-випромінювання. Ягоди лимонника - містять органічні кислоти: винну, яблучну, лимонну. Вони становлять до 20% плода. Як і в будь-якій ягоді, в лимоннику міститься пектин, а також до складу входять танін, флавоноїди та інші речовини, відомі своїми незвичайними корисними властивостями. У 100 г ягід міститься майже 500 мг вітаміну С - це навіть більше денної норми. Користь приносить унікальна комбінація сполук, що містяться в ягоді: таніни, які мають легкий протизапальний ефект; флавоноїди, які є потужним антиоксидантом; схізандрин, що стимулює роботу центральної нервової системи та серцевого м'яза.
Родіола рожева - цей інгредієнт зростає на висотах в арктичних районах Європи та Азії і століттями використовувався в традиційній медицині в Китаї, Росії та скандинавських країнах для зняття біологічного стресу. Існують численні дослідження, що показують, що він допомагає запобігти втомі, стресу та руйнівним ефектам кисневого голодування. Наявні дані також показують, що діє як антиоксидант і посилює функцію імунної системи.
Марганець - важливий мікроелемент для організму. Основні функції марганцю: регуляція рівня глюкози в крові, активності метаболічних процесів, формування сполучних тканин, зміцнення артерій, нормалізація функціонування щитовидної залози, засвоєння кальцію, міді, холіну, вітамінів С, В, А, формування колагену, нормалізація ЦНС та антиоксидант.
Ашваганда - значно підвищує функцію імунної системи. Склад багатий на рослинні алкалоїди (близько 100), амінокислоти, пептиди, мікроелементи, саме вони зумовлюють потужну стимуляцію імунітету. Ашваганда знижує рівень кортизолу на 28-30% і допомагає адаптуватися до стресових факторів. Клінічні дослідження довели, що 125-250 мг ашваганди протягом 1-2 місяців значно знижують симптоми хронічного стресу: налагоджують сон та апетит, прибирають постійну втому, дратівливість та забудькуватість, головний біль та труднощі з концентрацією. Додатково екстракт впливає на рецептори гаммоаміномасляної кислоти (ГАМК) у мозку. Це основний нейромедіатор, який бере участь у процесах гальмування в нервовій системі, а його недолік пов'язують із широким спектром психічних захворювань.
Вітамін В12 - це водорозчинний вітамін, який відіграє важливу роль у нормальному функціонуванні нервової системи та формуванні клітин крові.
Вітамін D - унікальний компонент, який виробляється в організмі самостійно під впливом УФ-факторів. Його основна роль - допомагати засвоювати кальцій та фосфор з їжі. Перешкоджає розвитку карієсу та патологій ясен, захищає від остеопорозу (розм'якшення кісткової тканини за рахунок нестачі кальцію) та прискорює загоєння переломів. Також вітамін D підвищує стійкість до вірусних захворювань.